Toimikunnat

Perinnerahasto

"Perinnerahastosta myönnetään taloudellisten mahdollisuuksien rajoissa avustuksia suvun menneisyyden tutkimista varten. Menneisyyden tutkimisella tarkoitetaan Metsäpirtin Vaskelan kalevalaisen runonlaulaja- ja tietäjäsuvun ja sen kulttuuriperinteen tutkimista."

Tutkimuskohteet ja niiden kustannusarviot esitellään yhdistyksen vuosikokoukselle vuosittain hyväksytettävässä toimintasuunnitelmassa.

Perinnerahasto vastaanottaa lahjoituksia.

Kansanrunoustoimikunta

Toimikunnan tehtävänä on Vaskelasta tallennetun kalevalaisen kansanrunouden kokoaminen "yksiin kansiin" sekä suku- ja kyläperinnettä koskevien tarinoiden ja vanhojen valokuvien kerääminen.

Perinneruokatoimikunta

Toimikunnan tehtävänä on vaskeloisen ruokaperinteen ja -kulttuurin "herättäminen" käytäntöön mm. sukujuhlien pitoruokina.

Tekstiilitoimikunta

Toimikunnan tehtävänä on kartoittaa Vaskelasta kootuista käsitöistä tehdyt tallenteet ja selvittää, miten käsityöperinnettä voidaan vaalia sekä soveltaa nykypäivän tarpeisiin.

Sukututkimustoimikunta

Toimikunnan alkuvaiheen tehtävänä on selvittää, vieläkö Inkeristä ja Virosta löytyy Waski-nimisiä sekä sopivia yhdyshenkilöitä.